e
Published
5 .jul.2016

DLF neemt het luzerne zaadbedrijf Florimond Desprez over

DLF is al enige tijd op zoek naar mogelijkheden om een groter platform te creëren in de Luzerne zaadhandel. Luzerne is strategisch gezien een belangrijk hoogwaardig gewas voor co-distributie met gras- en klaverzaad in vele gebieden waar DLF aanwezig is of ernaar streeft om deze activiteiten te ontwikkelen.

De wereldwijde markt voor Luzerne zaad is ongeveer 80.000 ton. Het doel van DLF is om variëteiten en een veredelingsprogramma te ontwikkelen in Luzerne en dat is hiermee volbracht. Het Luzerne plantenveredelingsprogramma is verkregen van partner en mede-eigenaar van Danespo A / S, Florimond Desprez.

 

Om de Luzerne handel te versterken, heeft DLF Alice Bruun Hoyer aangesteld als Business Manager voor de Luzerne en complementaire gewassen activiteiten in Europa. Bovendien is Alice verantwoordelijk voor de voederbietenactiviteiten in Europa en de ontwikkeling van de export. Alice is als agronoom, gespecialiseerd in het kweken van planten en plantaardige pathologie. Ze heeft 19 jaar internationale ervaring in de agro-chemische, zaad en veevoederindustrie.

De afgelopen 8acht jaar heeft ze gewerkt voor Akzo Nobel met business management, sales en marketing voor de agro- en voerindustrie. Daarvoor heeft ze negen jaar bij Danisco / Syngenta Seeds gewekt, waar ze zaadtechnologie, plantveredeling, rassenregistratie, portfoliomanagement en de sales en marketing in West-Europa deed.

 

Luzerne is één van de meest gekweekte voedselgewassen in de wereld met een hoog gehalte aan eiwitten, mineralen en vitaminen. Luzerne is een belangrijk voedselgewas in veel regio's van de wereld. Dit geldt eveneens in Midden-, Oost- en Zuid-Europa, Rusland, het Midden-Oosten, China, Zuid-Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië, waar het meer droogtetolerant is dan de meeste voedergewassen grassen.