e
Published
10 .nov.2020

DLF turns science into growth

DLF meldt een recordomzet en –winst voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2020.

De DLF Seeds Groep heeft in het boekjaar 2019/20 een omzet van €998,79 miljoen behaald, wat een stijging is van €288 miljoen ten opzichte van vorig jaar. In de genoemde periode steeg de operationele winst (EBIT) met 45,5%. De totale EBIT voor de Groep is €56,7 miljoen.


De groei in omzet en winst zijn voornamelijk toe te wijzen aan de overname van PGG Wrightson Seed op 1 mei 2019.Los van de overname bedroeg de autonome groei 4%, gerealiseerd door de bedrijfseenheden van voeder- en recreatiegrassen. Daarnaast heeft de groentezadenvermeerdering significant bijgedragen aan de winst van de groep, als gevolg van record oogstjaar 2019.

Truels Damsgaard, CEO, wijst op verschillende verklaringen voor het financiële resultaat:“We hebben een sterke wereldwijde organisatie met vakbekwame medewerkers in al onze bedrijfseenheden. Door onze solide regionale infrastructuur, verkoopnetwerk en productieketen, zijn we in staat onze klanten maximaal te ondersteunen – ook tijdens een seizoen getroffen door Covid-19,” zegt Truels Damsgaard. Hij voegt hieraan toe dat het eerste kwartaal van het huidige boekjaar hoog begonnen is, en daarmee een voortzetting is van het stevige momentum van het vierde kwartaal van 2019/20.

“We zijn voorzichtig optimistisch over het huidige jaar, aangezien we een significant resultaat hebben behaald in het eerste kwartaal. Ik ben dankbaar voor de toewijding van onze medewerkers tijdens deze moeilijke en onzekere tijden. Iedereen doet een stap extra,” zegt hij.

Kijk voor meer kerncijfers en informatie over DLF in het Business Report,

We turn science into growth 2019/20 (Engels) en in het CSR Report (Engels).