DLF wint duurzaamheidsprijs

Deze prijs wordt gegeven aan een bedrijf dat over een langere periode uitblinkt op het gebied van duurzaamheid.

De prijs wordt uitgereikt door Ernst&Young en Dansk Erhverv (de Deense Kamer van Koophandel), zij lichten toe waarom de keuze op DLF is gevallen:

“Deze speciale prijs voor Long Term Value Creation wordt gegeven aan een bedrijf dat over een langere periode uitblinkt op het gebied van duurzaamheid. In 2022 gaat deze prijs naar een bedrijf dat duidelijke ambities laat zien wat betreft een verantwoorde bedrijfsvoering, en duidelijk vooruitgang op dit gebied rapporteert.

Tegelijkertijd, is dit een bedrijf dat op een positieve manier de duurzame transitie kan en wil beïnvloeden. Als wereldleider in (gras)zaden loopt DLF voorop en houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling van technologieën en producten die kunnen bijdragen aan het minimaliseren van de klimaatimpact in de landbouwsector.

DLF neemt stappen waar het bedrijf de grootste klimaatimpact kan maken, namelijk in het gebruik van zijn producten, vooral in de landbouw, zowel lokaal als wereldwijd. Een strategische aanpak op het gebied van klimaat is duidelijk geïntegreerd in de organisatie- en productontwikkeling van DLF.”

Al meer dan 30 jaar optimaliseren we, door middel van veredeling en productontwikkeling, onze grasrassen voor lokale klimaat- en milieuomstandigheden.

De constante verbeteringen van gras-, klaver- en luzernerassen zorgen ervoor dat onze klanten hun opbrengsten en speeluren verhogen, hun input verlagen, en het beheer van hun groene ruimtes kunnen vereenvoudigen. Dat zijn duurzame oplossingen.

Bedankt Ernst&Young en Dansk Erhverv – We zijn vereerd en trots dat onze inspanning en harde werk wordt erkend en beloond.

DLF wint duurzaamheidsprijs