Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen op gras van DLF

In alle tien de stadions, waar het Europees kampioenschap gespeeld zal worden, is gekozen voor gras van DLF

Van 6 tot 31 juli 2022 zijn de ogen gericht op Europa's beste nationale dames voetbalteams tijdens het Europees Kampioenschap! In totaal hebben 16 teams zich gekwalificeerd en zullen er 31 wedstrijden gespeeld worden om te bepalen wie er Europees Kampioen wordt. Eén ding is zeker: het gevecht zal uitgespeeld wordt op de beste scorende grassen van DLF.

Gras van DLF in alle tien de stadions

De Engelse fieldmanagers staan er om bekend zeer goed opgeleid te zijn en altijd velden van de hoogste kwaliteit te leveren. We zijn dan ook erg trots dat onze professionele sportmengsels in alle stadions terug te vinden zijn. Uitzonderlijk goed sportveldmanagement in combinatie met het gebruik van de beste presterende grasrassen garandeert dat er het hele evenement lang gespeeld wordt op velden van de hoogste kwaliteit.

Over de stadions

Een aantal van de stadions, waarop gespeeld gaat worden, zijn bekend uit The Premier League (Brentford, Old Trafford, Southampton etc). Andere stadions zijn bekend van jeugdopleidingen (Manchester City Academy), vrouwentoernooien (Leigh Sports Village) of Football League Championship wedstrijden (Sheffield).


Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal op gras van DLF | DLF
Gras in topvorm

De voorbereiding van de velden bestaat onder andere uit het doorzaaien met mengsels bestaande uit de best presterende rassen met een hoge stresstolerantie, een hoge dichtheid en de perfecte kleur. De grassen van DLF zijn gebruikt in de doorzaaimengels bestaande uit diploïd Engels raaigrassen (Columbine, Monroe, Cameron) en 4turf®-rassen (Fabian en Tetrastar).

Deze 4turf®-rassen zijn zeer fijnbladig, hebben een hoge dichtheid en een hoge ziekte- en droogtetolerantie. Vooral droogtetolerantie is een belangrijke eigenschap voor fieldmanagers, omdat droogtetolerante rassen minder irrigatie nodig hebben, wat bijdraagt aan een lagere risico op schimmels in de zode. Minder irrigatie is ook de beste manier om de verspreiding van straatsgras tegen te gaan.

Meer weten over 4turf®? Klik hier.