Grasgids 2024: wat zijn de best presterende grasrassen voor sport en recreatie?

Download hier de Grasgids 2024 en vergelijk de beste grasrassen voor sport en recreatie met elkaar.

Wat is de Grasgids?

De Grasgids is een handleiding voor het gebruik van grasrassen en -mengsels voor sport, gazon, recreatie, berm, dijk en golfgreen. Voor de samenstelling van de Grasgids is gebruik gemaakt van de resultaten uit vergelijkend rassenonderzoek van Wageningen University & Research, Open Teelten.

Door voortdurende innovatie en vernieuwingen bieden kweekbedrijven, zoals DLF, steeds meer natuurlijke grasoplossingen voor verschillende toepassingen en omstandigheden. Zo zijn er nu ook rassen en mengsels beschikbaar voor niet-ideale omstandigheden zoals schaduw, intensieve betreding en droogte.

De Grasgids geeft een overzicht van de beste grassoorten per toepassing en een vergelijk van de beste grasrassen per toepassing. Zo kun je makkelijk zien welke rassen het beste scoren voor sport en welke rassen het beste zijn voor gazon.

DLF in de Grasgids 2024

Wil je onze grassen graag op rasniveau met elkaar of met de rassen van andere kwekers vergelijken? Dat kan! In de Grasgids 2024 staan maar liefst 46 rassen van DLF. Ook dit jaar staan de DLF-rassen weer hoog in de lijst. Zo staan onze rassen op nummer één voor tetraploïd Engels raaigras sport (ras Tetragame), diploïd Engels raaigras sport (ras Saila), tetraploïd Engels raaigras gazon (ras Fabian), diploïd Engels raaigras gazon (ras Alathea), veldbeemdgras gazon (ras Bethani), roodzwenkgras met fijne uitlopers (ras Seroa), roodzwenkgras met forse uitlopers (ras Runa) en gewoon schapegras (ras Quatro).

Download nu de Grasgids 2024 en kijk zelf hoe onze rassen presteren.

Grasgids 2024 - 8 nummer één rassen voor DLF | DLF