e
Published
14 .apr.2021

Klaus K. Nielsen benoemd tot directeur Corporate External Affairs bij DLF

Per 1 juli 2021 zal Klaus K. Nielsen een nieuwe functie bekleden bij DLF ​​als Director Corporate External Affairs. Klaus K. Nielsen zal verantwoordelijk zijn voor het vertegenwoordigen van de strategische belangen van het bedrijf door middel van dialoog en interactie met relevante autoriteiten en industriële instanties wereldwijd

Hij zal ervoor zorgen dat de producten van het bedrijf goed gepositioneerd zijn ten opzichte van de groene agenda, waar onderwerpen als duurzame productie van ruwvoer, groene eiwitten en koolstofvastlegging in de bodem hoog in het vaandel staan.

Klaus K. Nielsen heeft een sterke professionele achtergrond en zijn diepgaande kennis van het bedrijf vormt een solide basis om de belangen van DLF te behartigen in onderwerpen als groene en duurzame oplossingen voor de groene transitie, en het regelgevingskader in de waardeketen van plantveredeling, zaadproductie en kwaliteit.

Klaus K. Nielsen zal deelnemen aan relevante netwerken en hij zal zorgen voor goed onderbouwde standpunten en overeenstemming over enkele van de complexe en strategische kernzaken die in deze fora worden behandeld.

In de afgelopen 15 jaar was Klaus K. Nielsen verantwoordelijk voor de wereldwijde plantenveredelingsactiviteiten van de DLF Groep. Zijn inzet en kennis zijn een sterke motor geweest om de innovatieve ontwikkeling van DLF op een hoog niveau te houden. In de toekomst zal het vorige verantwoordelijkheidsgebied van Klaus worden behandeld door Derek Bartlem, die op 1 juli 2021 de functie van Chief Scientific Officer overneemt.