Grasgids 2022: vergelijk hier de bestpresterende rassen voor sport en recreatie

Wat zijn de beste grasrassen voor sport? Bekijk het in de Grasgids 2022, je download de gids hier.

Wat is de Grasgids?

De Grasgids is een handleiding voor het gebruik van grasrassen en -mengsels voor sport, gazon, recreatie, berm, dijk en golfgreen. Voor de samenstelling van de Grasgids is gebruik gemaakt van de resultaten uit vergelijkend rassenonderzoek van Wageningen University & Research, Open Teelten.

Door voortdurende innovatie en vernieuwingen bieden kweekbedrijven, zoals DLF, steeds meer natuurlijke grasoplossingen voor verschillende toepassingen en omstandigheden. Zo zijn er nu ook rassen en mengsels beschikbaar voor niet-ideale omstandigheden zoals schaduw, intensieve betreding en droogte.

De Grasgids geeft een overzicht van de beste grassoorten per toepassing en een vergelijk van de beste grasrassen per toepassing. Zo kun je makkelijk zien welke rassen het beste scoren voor sport en welke rassen het beste zijn voor gazon.

De Grasgids 2022: wat er is nieuw?

In de editie van 2022 zijn voor het eerst, naast de gebruikelijke diploïde Engels raaigrasrassen, ook de tetraploïde raaigrassen meegenomen. Tetraploïde Engels raaigras is een nieuw type rassen binnen de soort Engels raaigras. DLF startte jaren geleden al met het onderzoek naar en de veredeling van tetraploïde rassen. Inmiddels zijn andere kweekbedrijven gevolg en nu hebben de tetraploïde Engels raaigrasrassen een plek gekregen in de nieuwe Grasgids. Lees hier verder als je meer wilt weten over het verschil tussen tetraploïde en diploïde Engels raaigras, of benieuwd bent naar 4turf®, onze tetraploïde Engels raaigrasrassen.

DLF in de Grasgids 2022

Wil je onze grassen graag op rasniveau met elkaar of met de rassen van andere kwekers vergelijken? Dat kan! In de Grasgids 2022 staan maar liefst 46 rassen van DLF. Ook dit jaar staan de DLF-rassen weer hoog in de lijst. Download nu de Grasgids 2022 en kijk zelf hoe onze rassen presteren.

Grasgids 2022